Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο – 2022 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολεία

Ημερομηνία ΔιεξαγωγήςΔευτέρα 04/04/2022 έως Παρασκευή 08/04/2022

 

Η ομάδα του exploring.the.brain σε συνεργασία με το ψηφιακό φορητό πλανητάριο (Planetarium On The Go) παρουσιάζουν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου τον εντυπωσιακό τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος μας και ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Νευροεπιστημών.

 

Η δράση περιλαμβάνει προβολή της ταινίας NEURODOME στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go, που παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες του εγκεφάλου από πραγματικά ερευνητικά ευρήματα και με απλό αλλά συναρπαστικό τρόπο καταφέρνει να μυήσει τους θεατές στις βασικές αρχές της Νευροεπιστήμης. 

Επίσης, οι μαθητές συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του εγκεφάλου και των νευρωνικών δικτύων. Θα μπορέσουν να μελετήσουν τη δομή του νευρικού συστήματος πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα, να παρατηρήσουν σε μικροσκόπια νευρωνικά κυκλώματα από παρασκευάσματα εγκεφάλου, να αντιληφθούνε τον τρόπο μεταβίβασης πληροφοριών μεταξύ των νευρικών κυττάρων και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλός μας, με τα νευρωνικά του δίκτυα, ρυθμίζει τη συμπεριφορά μας.

Exploring the brain team

Μπέλλος Στέφανος MD, PhD, Ψυχίατρος

Μυτιλιναίος Δημήτριος MD, PhD, Ιατροδικαστής

Τσάμης Κωνσταντίνος, MD, PhD, Νευρολόγος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ